Ada Apa Dengan Ayam?

15 07 2009

Salam,
Sementara kawe menyiapkan Siri “Memori Ayam” yang seterusnya (belum mula pun lagi !!!!), kawe nak tulis skit pasal ayam. Ayam lagi !! Gilo apo ?? Nampaknya kecenderungan ‘post’ kawe adalah berkaitan ‘ayam’ walaupun isinya tak berkaitan dengan ayam pun! hi,hi,,,,Sementara idea pasal ‘ayam’ ni masih ada, kawe akan ‘eksploitasi’kan ‘ayam’ ini sampai kawe bosan,,,,Boring??? Muka berjerawat??? Gunakan Minyak Masak Cap XXX
Ayam Jantan,Ayam Bapak!
Ayam Bapak (Bukan Bapak Ayam !!!) orang panggil jugak Ayam Jantan bukannya Ayam lelaki !!
Ayam Serama,Ayam Kapan
Ayam Serama ~Spesis ayam katik yang kiut-miut! dipanggil jugak Ayam Kapan (kalau ayam ni mati tak perlu dikapan!)
Ayam Hutan (jenis hijau)
Ayam Hutan ~Semestinya ayam yang tinggal kat hutan,kalau ayam tu tinggal kat kampung, orang panggil ayam kampung !!
Ayam Belanda 'Turkey'
Ayam Belanda (Bukan Durian Belanda) ~Tak semestinya ayam ni tinggal kat Belanda, kat kampung pun banyak ayam nih !! oram putih panggil ‘turkey’
Nasik Ayam (sedap niiii)
Ayam Nasi atau Nasik Ayam ~Yang ni semua orang tahu, macam2 jenis nasik ayam ada, Nasi Ayam Hainan, Nasi Ayam Singapura, Nasi Ayam New York!(ada ke ??) My Peberet nasik ayam nih !!!
Cristiano Ronaldo
Ayam Tambatan ~ Ini bukan ayam yang ditambat ataupun ‘spesis’ ayam tapi bermaksud ”orang harapan” dalam sesuatu pasukan, contoh cam Ronaldo ni lah !!

Lain-lain Pasal Ayam

Sate ayam, kari ayam, ayam laga, laga ayam, ayam curi, curi ayam, taik ayam, cakar ayam, cap ayam, lagu Ayam Jalil Hamid, dan banyaaaaaaaaakkkkk lagi ayam,,,,,(tak akan bersambung) Tamat !

Advertisements

Actions

Information

3 responses

15 07 2009
lieza

anak ayam dan mak ayam pon…boleg diklaskan dalam spp ini….
Tapi jangan lak langgan anak ayam ni yek…. Dose….!!!

15 07 2009
lieza

*boleh

17 07 2009
nohas

Salam,

Cakar ayam dah lama tak makan…

Jangan jadi macam ayam, kais pagi makan pagi, kasi petang makan petang…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: